2024. június 2. - Kármen, Anita

Pénteken adják át a Bródy Sándor-díjat

Naiv növény című regényéért Harcos Bálintnak ítélték idén a legjobb fiatal elsőkötetes prózaírókat jutalmazó Bródy Sándor-díjat, az elismerést péntek este adják át Budapesten - közölte a Bródy Sándor Alapítvány az MTI-vel kedden.
2007. október 2. kedd 12:26 - Hírextra

Műcsarnokban tartandó ünnepségen felolvasóestet is tartanak, amelyen részletek hangzanak el Harcos Bálint művéből - tudatta a szervezet.

Az elismerést tizenharmadik alkalommal adják át.

Az alapítvány korábbi közlése szerint az 1976-ban született író tavaly megjelent, egy kísérlet jegyzőkönyveként aposztrofált regényét "nyelvileg izgalmasnak, és a legújabb irodalom legprovokatívabb" művének találta a kuratórium, amelynek elnöke Márton László író.

Bródy Sándor (1863-1924) az irodalmi naturalizmus irányzatának magyarországi megalapítójaként is számon tartott publicista, regényíró és színpadi szerző volt, Ady Endre, Móricz Zsigmond és Krúdy Gyula is mesterének tekintette.

Az író Amerikai Egyesült Államokban élő unokája, Alexander Brody 1994-ben hozta létre az alapítványt, amely pénzjutalommal díjazza a fiatal alkotókat.

A Bródy-díjjal korábban Simon Balázs, Szilasi László, Hamvai Kornél, Farkas Péter, Salamon András, Zoltán Gábor, Ajtony Árpád , Jusztin Harsona, Szálinger Balázs, Grecsó Krisztián, Dragomán György, Murányi Zita, Nagy Gabriella, Gazdag József és Szakács István munkáját ismerték el, valamint különdíjat kapott Varró Dániel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását