2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem hagynak időt az egészségügynek

Nagy Kálmán (KDNP) azt kifogásolta, hogy az egészségügyi kormányzat a szakma véleményének figyelmen kívül hagyásával dolgozik. Azt is kritikaként fogalmazta meg, hogy a kormány egy pici időt sem hagy az egészségügynek, az egyik változtatást azonnal követi
2007. október 2. kedd 17:58 - Hírextra

Az iparűzési adó kapcsán vitába keveredett Jauernik István és Keller László (MSZP), mivel az előbbi annak korlátozását javasolta, álláspontja szerint így is túl nagy a különbség a jobb helyzetű és a halmozottan hátrányos települések között, az iparűzési adóból származó bevétel tekintetében.
Keller László ezzel szemben úgy vélte, hogy így is sokat, mintegy évi 117 milliárd forintot költ a költségvetés az említett különbségek kiegyenlítésére, de ha korlátoznák az iparűzési adót, akkor nem jutna pénz a fejlesztésekre a településeken. Példaként hozta fel Törökbálintot, ahol polgármester, és ahol egyre növekszik az iparűzési adóból származó bevétel.

Varga Mihály (Fidesz) emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány 2006-ban, az országgyűlési választások előtt egy ötéves programot fogadott el, amely kiiktatta volna 2008. január 1-jétől az iparűzési adót, de utána azt mondta, hogy "sajnáljuk", és visszavonta. Varga Mihály szerint annak, aki nem érez szolidaritást a halmozottan hátrányos helyzetű településekkel, nincs helye a parlamentben.
Keller László úgy értékelte, hogy nem a képviselők, hanem a választók döntik el azt, hogy ki kerül a törvényhozásba.

Babák Mihály (Fidesz) szerint jelenleg szükségük van az iparűzési adóra az önkormányzatoknak, mivel nem várhatnak központi támogatást a fejlesztésekhez.

Gőgös Zoltán földművelésügyi és vidékfejlesztési államtitkár azt mondta: az Európai Bíróság határozata tükrében döntöttek úgy, hogy a jelenlegi fázisban az önkormányzatok is jobban járnak, ha nem váltja ki más adónem az iparűzési adót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását