2024. május 14. - Bonifác

Kokaincsempészek a bíróságon

A vádirat ismertetésével megkezdődött kedden reggel 8 órakor a Miskolci Városi Bíróságon a 12 drogfutár pere, akik az ügyészség szerint több mint félmilliárd forintnyi kábítószert csempésztek Magyarországra az elmúlt években.
2007. október 2. kedd 11:47 - Hírextra
miskolci drogfutár banda feltételezett vezetőit tavaly fogták el a rendőrök. Egy 31 éves sárospataki nőt Hegyeshalomnál tartóztattak le, amikor be akart lépni Magyarországra. A vád szerint a nő nigériai élettársával együtt 5 éven keresztül Spanyolországból irányították a szervezetet. A huszonéves drogfutárok a vád szerint 545 millió forintnyi kábítószert csempésztek be Dél-Amerikából Európába.

A Független Hírügynökség birtokába jutott telefonlehallgatási jegyzőkönyvekből kiderül: legtöbbször a gyomrukban csempészték át a fiatalok a határon a drogot. A Nemzeti Nyomozóiroda eddig 36 kilogramm kábítószert foglalt le, és további hat kilóról gyanítják, hogy fogyasztókhoz került. A huszonéves drogfutárok közül kettőt Venezuelában, négyet Ecuadorban, egyet pedig Nagy-Britanniában fogtak el. Magyarországon összesen 12 ember ellen indult eljárás.

Köztük van a szervezet irányítójának 76 éves nagyanyja is, aki még 2001-ben egy kilogramm kokaint csempészett át a ruhájába rejtve a Holland-Antillákról Nyugat-Európába. Az idős asszony tagadta a vádakat. A lehallgatási jegyzőkönyv ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Az idős asszony unokája a szervezet másik tagjának telefonon elmondta, hogy nagyanyja egy fáslival a hasára kötözve csempészte át a kábítószert a határon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását