2024. május 18. - Erik, Alexandra

Öngyilkosmentés rekordja

Valószínűleg megdöntötte a távolsági életmentés rekordját egy ausztrál lány, akinek brit internetes csevegő partnere azzal zárta le egyik beszélgetésüket, hogy most megy, és felakasztja magát.
2009. június 19. péntek 22:43 - HírExtra
Az egymástól 16 ezer kilométerre élő két fiatal egy világhálós beszélgető fórumon talált egymásra. A pénteki brit sajtó beszámolója szerint az angliai Oxfordshire grófságban élő 23 éves fiú - akit a lapok nem neveztek meg - a minap elbúcsúzott partnerétől, közölve vele, hogy véget vet életének, majd kilépett a fórumból.

Az ausztrál lány szerencsére ezt komolyan vette, és az interneten keresztül azonnal értesítette a brit rendőrséget, megadva az öngyilkosjelölt nevét, korát és lakhelyét.
A rendőrök kiderítették a pontos címet, és kiküldtek egy járőrt, amely meg is találta felakasztva a fiatal férfit. Azonnal levágták a kötélről, és a mentők megérkeztéig mesterséges lélegeztetéssel életben tartották.

A világ másik feléről megmentett fiatalember három nappal később távozhatott a kórházból.

Hasonló eset történt áprilisban, szintén Oxfordshire-ben, amikor egy depressziós diák a Facebook közösségi portálon jelentette be az amerikai Maryland államban élő beszélgető partnerének, hogy öngyilkosságra készül. A lány ezt elmondta a szüleinek, akik értesítették a washingtoni brit nagykövetséget, a diplomáciai képviselet pedig a helyi rendőrséget riasztotta.

A rendőrök meg is találták a fiút, aki addigra már nagy adag gyógyszert vett be, de az ő életét is sikerült megmenteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását