2024. április 19. - Emma

Netpellengér a műrokkantaknak

A mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat jogtalanul használók ellen indult egy honlap, melyre bárki felkerülhet, aki elállja a helyet az arra jogosultak elől.
2008. február 15. péntek 08:39 - Hírextra
A www.mashelye.eu internetes címen található honlap készítői abban bíznak, hogy kezdeményezésükkel egy olyan közlekedési kultúra kialakulását segítik, amelyben az emberek sokkal jobban odafigyelnek egymásra.

"Bosszantó és felháborító, hogy sokan jogtalanul veszik igénybe a mozgássérültek számára fenntartott parkolókat csak azért, mert nem akarják néhány méterrel messzebb leállítani az autójukat, vagy, mert máshol nincsen hely" - mondta Nagy Attyla, a honlapot üzemeletető kft ügyvezető igazgatója a távirati irodának.

A honlapra kiteszik a fenntartott parkolókat jogtalanul elfoglaló gépkocsikról fényképeket. Az első fotók között látható az is, amelyen két rendőrautó foglalja el a mozgássérültek parkolóhelyét, miközben az egész hatalmas parkoló gyakorlatilag üresen áll.

A cég most önkénteseket keres arra, hogy elhelyezzék a honlap szóróanyagot a mozgássérült parkolóit szabálytalanul elfoglaló autókra. A szórólapokon egy figyelemfelhívó szöveg mellett az akció szlogenje áll:"Ha nem vagy a helyében, kérlek ne állj a helyére!"

Nagy Attyla felhívta a figyelmet arra, hogy a honlap képgalériája folyamatosan bővül, és mindenkitől szívesen várják a hasonló témájú fotókat, amelyeket "a személyiségi jogok maradéktalan betartásával" kezelnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását