2024. április 26. - Ervin

VEKE: Hazudik a BKV

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a BKV félretájékoztatja a közvéleményt akkor, amikor azt állítja, hogy az utasforgalom csökkenése miatt van szükség a járatritkításra, a fővárosi járatok kihasználtak.
2007. október 1. hétfő 13:40 - Hírextra

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a BKV félretájékoztatja a közvéleményt akkor, amikor azt állítja, hogy az utasforgalom csökkenése miatt van szükség a járatritkításra. A fővárosi járatok kihasználtak, a közlekedési társaság csak az elmaradt reformintézkedések, illetve a bérmegállapodás árát akarja megfizettetni az emberekkel - mondják a civilek.

A VEKE szerint tarthatatlan helyzet, hogy a főpolgármester múlt szerdán cáfolja a járatritkítás tervét, a BKV kommunikációs vezérigazgató-helyettese pedig egy országos napilap hétfői számában nyíltan elismeri a megszorításokat. Regőczi Miklós a Népszabadságnak azt mondta, tavalyhoz képest 8 százalékkal kevesebben használják a tömegközlekedési eszközöket, ezért a BKV a kora reggeli, a késő esti és hétvégi járatok ritkítását tervezi.

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: az utasszám Európa-szerte növekszik, és a régió országainak várospolitikája is ebbe az irányba mutat. A tömegközlekedést ezért nem leépíteni, hanem fejleszteni kell - hangsúlyozta. Ha a hajnali, esti és hétvégi járatokat ritkítják, akkor azok, akik ilyenkor járnak dolgozni, vagy érnek haza a munkából, kénytelen lesznek autóba ülni. Minél ritkábbak lesznek a járatok, annál többen választják majd ezt a megoldást. A VEKE szerint ebben a helyzetben a fővárosnak kell kiállnia a tömegközlekedés fejlesztése mellett, vagyis a városvezetésnek egyértelművé kell tennie, hogy nem szabad ritkítani a járatokat - hangsúlyozta Vitézy Dávid.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását