2024. május 8. - Mihály

Biztonságosabb lett a Balaton

A megnövekedett turistaforgalom több és összetettebb feladatokat jelentett az idei balatoni szezonban a rendőrség számára - közölte Horváth József, Somogy megyei közbiztonsági igazgató, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnöke hétfőn K
2007. október 1. hétfő 15:33 - Hírextra

Tájékoztatása szerint az előző évihez képest 3 százalékkal csökkent a Balaton-partján elkövetett bűncselekmények száma, míg a tónál nyaraló hazai vendégek száma megközelítően 20, a külföldieké pedig 8 százalékkal emelkedett az idei szezonban.

Számításaik szerint egy-egy napon közel 400 ezer turista volt egy időben a vízben, illetve a Balaton öt kilométeres körzetében - tette hozzá a bizottság elnöke.

Megítélése szerint a három érintett megye - Somogy, Veszprém és Zala - rendőr-főkapitányságai alkotta koordinációs bizottság június 1. és szeptember 15-e között végzett munkája eredményes volt.
Török Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közrendvédelmi főosztályának osztályvezetője az MTI kérdésére azt mondta: az ORFK kiemelt figyelmet fordít a Balaton közbiztonságára, a jövő év pedig új helyzetet is hoz, a rendőrség és a határőrség integrálódásával a várakozások szerint nagyobb létszám áll majd rendelkezésre a balatoni közbiztonsági feladatokra.
Gelencsér Attila (Fidesz) a Somogy megyei közgyűlés elnöke a balatoni megyék rendőreinek összefogását jó példaként említve, sajnálatosnak nevezte, hogy "háttérbe szorult a Balaton régió gondolata".

Annak a véleményének adott hangot: ha a közbiztonságot illetően Balaton térségében eredményes a regionális szintű együttműködés, akkor más területeken is az lenne - tette hozzá a közgyűlés elnöke.
Váradi Károly, a koordinációs bizottság soros elnökségét jövő nyáron ellátó Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója azt mondta: a határőrséggel már az idén nyáron is jó volt az együttműködés, sok segítséget kaptak tőlük. A remények szerint a rendőrség és a határőrség integrációjával a következő szezonban nagyobb létszámmal és még hatékonyabban tudják megoldani a tó körüli közbiztonsági feladatokat - tette hozzá.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását