2024. május 9. - Gergely

Amerikai sztár Nagykanizsán

Idén Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál néven tartják meg október 12-én és 13-án a több mint 30 éves múltú zenei rendezvényt, amelynek sztárja az amerikai szaxofonos, Archie Shepp lesz - közölték a szervezők hétfői tájékoztatójukon.
2007. október 1. hétfő 14:51 - Hírextra

Blum József, a nagykanizsai zenei esemény szerkesztője a fellépőkről elmondta: szinte mind a hét koncerten eMeRTon-díjas muzsikusok játszanak. A pénteki nyitónapon Dörnyei Gábornak, a Stúdió 11 dobosának kvartettje muzsikál elsőként, majd az 1992 óta létező Fusio Group szerepel a nagykanizsai művelődési központ színpadán.

Szintén az első este lép fel Tony Lakatos szaxofonos, aki a Trio Midnighttal közösen koncertezik. Éjszaka pedig a Zeneakadémia két évvel ezelőtti végzőseiből verbuválódott Soul What zárja a napot.
A szombati fellépők között lesz Sárik Péter triója, a László Attila Quintet, majd Archie Shepp muzsikál kvartettjével. A hetvenéves amerikai szaxofonos nem először lép fel Nagykanizsán, tíz évvel ezelőtt ugyanis már résztvevője volt a kanizsai dzsesszfesztiválnak - tette hozzá Blum József.

Papp Ferenc, a Hevesi Sándor Művelődési Központ igazgatója a tájékoztatón beszámolt arról, hogy az 1973 óta, néhány év szüntet kivéve szinte esztendőben megrendezett nagykanizsai eseményen idén először nem jelenik meg szervezőként a Magyar Rádió. Megjegyezte: korábban a Petőfi adó valamennyi koncertet közvetítette, az átalakulás után viszont már nem vesz részt az előkészületekben.

A Bartók rádió azonban előzetes zenei programokkal továbbra is népszerűsíti a kanizsai fesztivált. Hozzátette: a Duna Televízió jelentős műsoridőt szentel a kétnapos eseménynek.

Az MTI kérdésére az igazgató elmondta: a rendezvény mintegy 7 millió forintos költségvetéséből 4 millió forintot szponzorok finanszíroznak. További jelentős támogatásként a Nemzeti Kulturális Alaptól egymillió forintot, a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi és Turisztikai pályázaton is nyertek hasonló összeget, de egyelőre nem kaptak értesítést arról, hogy pontosan mennyit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását