2024. április 25. - Márk

A World Press Photo-díjas képek

Szigetváry Zsolt, az MTI fotóriportere a kiskunhalasi volt határőrlaktanyában tudta meg, hogy egyik képe - amely a tavalyi budapesti melegfelvonulás után készült - második díjat nyert a World Press Photo (a Világ Sajtófotói) versenyen.
2008. február 8. péntek 21:10 - Hírextra

Az MTI a szerb határon, Tompánál érte utol telefonon a fotóriportert, aki elmondta, hogy az illegális bevándorlókról készít sorozatot. Éjszaka dolgozik, napközben a határőrizetről, útlevél ellenőrzésről, vámosokról készít képeket.

Szigetváry Zsolt azt tudta, hogy minden évben február 8-án hirdetik ki a World Press Photo verseny eredményét úgy, hogy pontban 11 órakor a honlapjukon megjelenik a díjazottak névsora. Ezért szálláshelyén, a kiskunhalasi volt laktanyában bekapcsolta a komputerét s örömmel vette, hogy idén ismét nyert, mégpedig második díjat az aktuális közügyek (contemporary issue) kategóriában. Tavaly az általános hírek kategóriában első díjat kapott az őszi zavargásokról készült sorozatáért.

A mostani díjazott képének születéséről elmondta, hogy a melegfelvonulás után beült egy Pipa utcai kocsmába, hogy beküldje fotóit az MTI-be.

Közben egy kollegina szólt neki, hogy két megvert ember ül a járdaszélen. Kiderült, hogy a két férfi a felvonulás után betért a szomszédos vendéglőbe és németül rendelt italt, mire az ott söröző bőrfejűek megkérdezték tőlük, hogy melegek-e. Az igenlő válasz után nekik estek, összeverték és kidobták őket az utcára. Ezt örökítette meg díjnyertes képén Szigetváry Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását