2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nyolc magyar döntős

A tizenhárom magyar elődöntősből nyolc nyert, és ezzel bejutott a fináléba a belgrádi kick-box világbajnokságon.
2007. szeptember 29. szombat 18:40 - Hírextra

Heten a light-contact szabályrendszerben vívták ki a vasárnapi döntő jogát. Közülük Debreczeni Dezső megszerezheti sporttörténelmi hetedik vb-aranyát, Dancsó Zoltán, Krempf Réka és Marton Klára számára pedig a címvédés a tét. Rajtuk kívül Szántó Sándor, Molnár Mónika és Kovács Barbara lett finalista.

A 84 kg-os Novák Jenő is világbajnokként érkezett a szerb fővárosba, azonban két helyen is eltört az állkapocscsontja, így a döntőbe jutás helyett neki a hazaszállítás jutott osztályrészül. Fájdalomdíjként bronzéremmel vigasztalódhat.

Három éremmel térhet haza a két ringes szakág. A thai-kickboxban Zatykó Zita a várakozást felülmúlva bejutott a döntőbe, míg Ott Éva bronzérmet szerzett. Low-kickben Rácz Dénes sorozatban harmadik vb-bronzát gyűjtötte be.

A nap legérdekesebb bírói döntésének is volt magyar szereplője. A mindössze 17 éves újonc, Szabó László és orosz ellenfelének csatájában a nagy győzniakarás sorozatos szabálytalanságokban jutott érvényre, aminek - példátlan módon - kettős leléptetés lett vége, és az, hogy a light-contact 69 kg-os súlycsoportjában az egyik ágról senki nem jutott a döntőbe, vagyis ezüstöt egyet sem, viszont bronzból hármat is kioszthatnak az eredményhirdetéskor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását