2024. április 26. - Ervin

Tanu nem indulhat

A francia L,Equipe című lap értesülése szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem engedi rajthoz állni a görög Ekaterini Tanu sprintert a pekingi olimpián.
2008. augusztus 10. vasárnap 08:50 - Hírextra
A sydneyi játékokon 100 méteres síkfutásban második, az athéni játékokról azonban doppingvétség miatt kizárt, majd később két évre eltiltott vágtázóról csütörtökön tárgyalt a NOB fegyelmi bizottság, mely a francia újság információi szerint most hozta meg döntését.

Tanu nem ment el az fb ülésére, mert úgy érezte, hogy homályos vádakra kellene válaszolnia. Ügyvédje ugyanakkor szerdán kijelentette, hogy "a NOB nem illetékes görögországi büntetőjogi eljárásokat megítélni", márpedig Tanu ellen ugyanis "hamis tanúskodás" címén folyik jelenleg eljárás hazájában, és ez az egyik érve a NOB-nak a futónő olimpiai részvétele ellen.

Tanu óriási botrányt okozott a 2004-es athéni játékokon honfitársával, Kosztasz Kenterisszel együtt, amikor motorbalesetre hivatkozva nem jelentek meg egy olimpia előtti doppingellenőrzésen. Végül mindketten bevallották, hogy önkényesen kivonták magukat a kontroll alól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását