2024. április 20. - Tivadar

Közös nyilatkozatott fogadtak el

A megyék hatásköreinek védelméről, az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges források biztosításáról fogadtak el közös nyilatkozatot a megyei önkormányzatok vezetői szombaton Ópusztaszeren; a politikai nyilatkozat aláírására Sós Tamás, a Heves megy
2007. szeptember 29. szombat 16:30 - Hírextra

Ha megkapjuk a lehetőséget, egy korrekt költségvetés elfogadásával a megyei önkormányzatok képesek azokat a feladatokat ellátni, amiért 1990-ben létrejöttek - mondta Ódor Ferenc, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz) a nyilatkozat ünnepélyes aláírását követő sajtótájékoztatón.

A megyei önkormányzatok széles körben szolgálják a társadalmat, a gyermekvédelem, a szociális és egészségügyi ellátás, a középfokú oktatás terén végzett munkájuk miatt nagyobb odafigyelést érdemelnek a költségvetés összeállításakor - hangsúlyozta a politikus.

Ha a megyei önkormányzatok a jövőben is oly mértékben alulfinanszírozottak lesznek, mint az idei esztendőben vagy csökkenteni kell a szolgáltatások színvonalát vagy további elbocsátásra kényszerülnek - közölte az elnök.

Ódor Ferenc szerint a feladatok finanszírozás nélküli átadása az önkormányzatokat tartalékaik felélésére kényszeríti, s eladósodásukhoz vezet, ami a jövő felélését eredményezi. A jelenlegi kormányzati politika az államadóságot áttolja az önkormányzatokra - tette hozzá.

A Magyarországi Megyék V. Országos Találkozóján elfogadott nyilatkozat szerint a megyék fölvállalják a vidéki társadalom, a közösségek és emberek védelmét, legyen szó akár kórházakról, iskolákról, patikákról vagy a megszüntetésre ítélt vasutakról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását