2024. május 2. - Zsigmond

Rossz helyen a kormányzati negyed

Az új kormányzati negyed helyszínének kiválasztásakor nem vették figyelembe a NATO biztonsági előírásait. Ez ugyanis nem engedi államfők, vezető diplomaták által látogatott létesítmények vasúti közlekedés közvetlen közelébe építését - írja a Magyar Nemzet
2007. szeptember 28. péntek 08:44 - Hírextra
Utólag komoly fejtörést okoz a döntéshozók számára, hogy leállítsák-e az egész projektet, hisz egy új helyszín kiválasztása annyira elhúzná az időt, hogy ebben a ciklusban biztosan nem jöhetne létre az épületegyüttes. Az is felmerült, hogy kiköltöztetik a pályaudvart a városközpontból. Rákosrendező kézenfekvő választás lehet, de ez éppen olyan tulajdonjogi huzavonával fenyeget, mint amely a kormányzati negyed területén felmerült - írja a lap.

A tervezett kormányzati negyed megvalósításánál így lényegében a Demján Sándor által tulajdonolt West End Beruházó Kereskedelmi Zrt. került kulcsszerepbe, hisz a közúti kapcsolatokat jelentő telkekre a társaság rendelkezik földhasználati joggal - írja a lap.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását