2024. május 6. - Ivett, Frida

Lakásmaffia elfogás

A lakásmaffiához köthető bűncselekmények elkövetésével gyanúsít hét embert - köztük egy, az ingatlanügyekben közreműködő székesfehérvári ügyvédet - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
2007. szeptember 28. péntek 15:27 - Hírextra

Az üzletszerűen elkövetett többrendbeli csalással és más erőszakos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak az eddigi adatok szerint tévedésbe ejtéssel, esetenként lerészegítéssel, ügyvédi közreműködéssel egyedülálló, hiszékeny vagy italozó életmódot folytató emberek ingatlanjait szerezték meg - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a nyomozás a szerződésekben foglalt értékek szerint összesen 37 millió forintot érő hat - Székesfehérváron, Szabadbattyánban, Martonvásáron, Perkátán és Veszprém területén lévő - ingatlan elidegenítése ügyében folyik.

A tulajdonosok egy részének hetekig nem is volt tudomása arról, hogy értékét más javára ruházta át - mondta a szóvivő.

A nyomozó hatóság zár alá vette az eljárásban szereplő ingatlanokat, s nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az ügy kapcsán további bűncselekményekre is fény derül.

Az elkövetők egyébként halmazati büntetésként akár 12 év letöltendő szabadságvesztést is kaphatnak- mondta a rendőrségi szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását