2024. május 2. - Zsigmond

Törölt utazási irodák

Harminc utazási irodát törölt a nyilvántartásból a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal, miután módosították a róluk szóló kormányrendeletet - írja a Magyar Hírlap.
2007. szeptember 27. csütörtök 08:24 - Hírextra

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke felháborodott a döntésen. Molnár Gabriella a lapnak azt mondta: egy szerinte csekély súlyú mulasztás miatt kerültek ki a nyilvántartásból az érintett irodák, nem tartották szükségesnek ugyanis a vagyoni biztosíték felmutatását - ez az utasok kárpótlása szempontjából fontos.

 Az érintett irodák úgynevezett beutaztató tevékenységet végeztek, más országokba szerveztek utakat külföldieknek. Az elnök szerint esetükben a vagyoni biztosíték felmutatása azért nem fontos, mert ha a cég esetleg csődbe is megy, a külföldi partnercégnek kell az utasokkal szemben helytállnia. A törölt irodák egy része bírósághoz fordult, ám pert vesztettek, mások inkább új néven regisztráltatták magukat.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását