2024. április 29. - Péter

Eladták a jegyellenőrzést

Magáncégre bízta a MÁV a jegyellenőrzést a nagyobb budapesti pályaudvarokon, ezért évente 230 millió forintot fizet a Keisys Tanácsadó Kft-nek - írja a Magyar Nemzet. A társaság egyik tulajdonosa Kárpáti Zoltán, a vasúttársaság korábbi marketingvezetője.
2007. szeptember 27. csütörtök 08:28 - Hírextra

A MÁV titokban lezajlott egyszerűsített közbeszerzési eljárással adta magánkézbe a jegyellenőrzést. Úgy tudni, a cég már szeptember közepén hirdetést adott fel, amelyben ellenőröket kerestek. Bár korábban szó volt arról, hogy a pályaudvarokon kiépített peronkapukat a MÁV személyszállításáért felelős leányvállalata, a MÁV Start fogja üzemeltetni, most azt mondják: a kezdetektől fogva tudták, hogy külső cég végzi majd ezt.

A vasúttársaság közlése szerint így kevesebbe kerül az üzemeltetés - ha ők maguk csinálnák, az ötven százalékkal több pénzt vinne el. Szórád Róbert, a MÁV-Start főosztályvezetője a lapnak elismerte, hogy a jegyellenőrzéssel megbízott kft. egyik tulajdonosa egy évig a vasúttársaság marketingvezetője volt.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását