2024. május 17. - Paszkál

A rendőrség útlezárással várja a Fideszt Terror Háza elé

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette, hogy a Fidesz rendezvényt jelentett be vasárnapra a Terror Háza elé - közölte a BRFK sajtóügyeletese.
2007. február 23. péntek 12:59 - Hírextra
Kormos Endre elmondta: a Fidesz vasárnap az Andrássy út és a Csengery utca sarkán tartja rendezvényét, 15 és 17 óra között. Emiatt az Andrássy út az Oktogontól az Izabella utcáig le lesz zárva vasárnap 13.30-tól 18 óráig - tette hozzá. A Fidesz a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartja a megemlékezését a múzeumnál. Nyitrai Zsolt, az ellenzéki párt operatív igazgatója elmondta: Schmidt Mária mellett Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Szájer József EP-képviselő, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának alelnöke is beszél majd.

A szervezők több tízezer emberre számítanak. A párt a Terror Háza 2002-es megnyitása óta a múzeumnál emlékezik. Az Orbán-kormány időszaka alatt, az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján lett február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

Idén lesz 60 éve, hogy Kovács Béla kisgazda országgyűlési képviselőt, a párt főtitkárát 1947-ben február 25-én szovjet járőrök elfogták, és a Szovjetunióba hurcolták. A politikust szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával tartóztatták le, és 25 évi, a Szovjetunióban letöltendő kényszermunkára ítélték. 1956-ban szabadult, majd tagja lett a Nagy Imre-kormánynak. Az 1908-ban született politikus 1959-ben Pécsett hunyt el. A szovjet hatóságok 1989-ben rehabilitálták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását