2024. május 8. - Mihály

Pálinka özön

Több mint 15 pálinkafőző és -kereskedő cég vonul fel standjaival szeptember 28. és 30. között a belvárosi Vigadó téren: a Pálinka Promenádhoz kulturális programok is kapcsolódnak.
2007. szeptember 27. csütörtök 13:37 - Hírextra

Tavaly másfélmillió liter pálinkaféle került Magyarországon kereskedelmi forgalomba és ennek legalább a tízszeresét főzték meg háznál - hangzott el a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács által támogatott esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lehet hogy jövőre kevesebb lesz ez a mennyiség: a kedvezőtlen időjárás miatt kevesebb gyümölcs termett.

Az autentikus helyszínen, a Rákóczi úti Magyar Pálinka Házában rendezett tájékoztatón azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy csak olyan nedűvel lehet megjelenni a standokon, amely 37,5 fokosnál erősebb - ennél gyengébb szeszfokú ital ugyanis nem számít pálinkának.

A hungarikumok eme illatos felvonulásán olyan nagy nevű cégek vesznek részt, mint a Zwack-ház, a Rézkatlan Kft., a Csalló Pálinkaház, a Békési, az Agárdi, a Zsindelyes pálinkafőzde és a Szicsek Pálinkafőzde, a Panyolai Szilvórium Kft, a Pannonhalmi Pálinkárium és a más italfélékben is jeleskedő Várda-Drink Zrt.

Péntek délután a Magyar Pálinka Lovagrend felvonulásával és Nagy Jánosnak, a VPOP parancsnokának beszédével nyílik meg az esemény, majd felvonul a magyar médiaválogatott, köztük Farkasházy Tivadar, Német Lajos és Beleznay Endre. Este Keresztes Nagy Árpád históriás énekeire kortyolgat majd a nagyérdemű.

Belépődíj nincs, az 500 forintba kerülő kóstolópohár és pohártartó birtokában lehet ízlelgetni a zamatokat.

Lesz felismerőverseny, kvíz, és a humoros pálinkapercek sem hiányoznak majd a szombati és vasárnapi programok közül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását