2024. április 23. - Béla

Nyomoznak a kazetta ügyében

Befolyással üzérkedés miatt nyomoz az ügyészség a HírTV által nyilvánosságra hozott videófelvétel ügyében. A felvételt tartalmazó eredeti kazetta a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségen van. A kazettát a Zuschlag-ügy kapcsán tartott egyik házkutatáskor foglalták
2007. szeptember 27. csütörtök 16:16 - Hírextra
Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség főügyészhelyettese a Független Hírügynökségnek csütörtökön megerősítette, hogy a nyilvánosságra került felvétel ugyanaz, mint aminek eredeti példánya már egy ideje az ügyészségen van. Hozzátette azonban, hogy maga a kazetta nem ugyanaz, hiszen azt az ügyészségen egy páncélszekrényben őrzik. Hogy a kazetta tartalma hogy került nyilvánosságra, azt nem vizsgálják, mert egyértelmű, hogy nem a hatóságtól.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a megyei ügyészek a Zuschlag-ügy kapcsán körülbelül egy hónappal ezelőtt, augusztus végén rendeltek el házkutatást négy kiskunhalasi lakásban. Az egyik helyen került elő egy videókazetta, amelyen pályázati pénzek gyanús elosztásáról van szó. Az ügyben ismeretlen tettes ellen, befolyással üzérkedés miatt indított nyomozást a Kecskeméti Nyomozó ügyészség. Szabó Ferenc hozzátette, hogy a Zuschlag-ügynek és a videófelvétel kapcsán indult nyomozásnak nincs köze egymáshoz.

A HírTv szerdán hozta nyilvánosságra a felvételt, amelyen Weiszenberger László azt ecseteli, hogyan húztak hasznot annak idején az uniós pályázatokból. A 2005-ös felvételen a politikus elmondja, hogy a sikeres pályázók által visszaosztott milliókat "a minisztériumba kellett vinnie", és ő ebből kapta meg a saját részét. Weiszenberger Kiskunhalas egyik szocialista önkormányzati képviselője is.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumnál úgy tájékoztatták a Független Hírügynökséget, hogy Weiszenberger László kistérségi megbízott szerződése 2007 végén járt volna le. Feladata az volt, hogy segítse a kistérségi fejlesztéseket, de minisztériumi információk szerint uniós forrásokhoz nem volt közvetlen köze és hozzáférése.

A HírTV által nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvétel kirobbanása után, csütörtök reggel tájékozódott az ügyről Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter és mint mondta, azt kérte kollégáitól, hogy haladéktalanul függesszék fel Weiszenberger kistérségi megbízotti munkaviszonyát. Ez csütörtökön azóta megtörtént, tájékoztatta a Független Hírügynökséget a minisztérium.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását