2024. május 3. - Tímea, Irma

Koncertezik a Beatles

Paul McCartney és Ringo Starr lesz a sztárja a "kultúra fővárosa Liverpool" elnevezésű 2008-as rendezvénysorozatnak- erősítette meg a hírt csütörtökön a két zenész. Sir Paul júniusban koncertezik majd a város FC Anfield arénájában, a Liverpool focicsapat
2007. szeptember 27. csütörtök 19:24 - Hírextra
A Beatles volt dobosa, Ringo Star pedig a kultúrális év januári megnyitóján vesz részt a Eurythmics-ből ismert Dave Stewart-tal és a liverpooli királyi filharmonikusokkal együtt.

Mint McCartney elmondta, büszke Liverpool új státuszára, hiszen nem a kultúra az első dolog, ami eszébe jut szülővárosa kapcsán, ahol remek rendezvények várhatóak egész évben.

Az eseménysorozat részeként Liverpoolban adják majd át a 2008-as Turner díjat is a legbívósabb modern képzőművészeti alkotásért.

Brit város 18 éve először kapja meg a kultúra fővárosa címet.

Eközben a Variety magazin csütörtöki száma arról számol be, hogy Martin Scorsese készít majd filmet a Beatles együttes elhunyt tagjáról, George Harrisonról. Az Oscar díjas rendező dokumentumfilmjébe besegít a sztár felesége, Olivia is. Paul McCarntney és Ringo Starr állítólag megígérte, hogy számíthatnak részvételükre.

Scorcese úgy véli, a film nagy érdeklődésre tarthat majd számot, mert Harrison zenéje és spirituális útkeresése napjainkban is érdekes és érvényes. Harrison özvegye szerint George büszke lenne, ha tudná: Scorsese forgat róla filmet.

A zenész 2001-ben, 58 éves korában hunyt el, tödőrákban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását