2024. április 26. - Ervin

Múzeumok Éjszakája Debrecenben

Több ezer látogatót várnak az idén a Múzeumok éjszakája debreceni eseményeire, amelyeket idén is együtt rendez meg a belvárosban három múzeum - jelentették be a programokat szervező intézmények vezetői hétfői debreceni sajtótájékoztatójukon.
2008. június 16. hétfő 16:03 - Hírextra

Az elmúlt években valóságos múzeumi negyed jött létre a debreceni belvárosban: a Déri Múzeum és a szomszédságában lévő Református Kollégium Múzeuma mellé felépült a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, s a három intézmény immár második éve közösen rendezi meg az éjszakai kulturális programokat.

A felnőttek mindössze 800, a gyerekek 400 forintért látogathatják végig a három intézmény állandó- és időszaki kiállításait, de a szombaton este kezdődő és másnap hajnalig tartó eseménysorozat keretében soha nem látott kísérő programsorozat is várja az érdeklődőket - mondta el Lakner Lajos, a Déri Múzeum, Gáborjáni Szabó Botond, a kollégiumi múzeum és Gulyás Gábor, a Modem igazgatója.

Egy évvel korábban nyolcezren keresték fel a hajnalig tartó rendezvényeket, az idén ennél is több látogatóra számítanak - tették hozzá.

A három intézményben, valamint a környező tereken összesen 80 kísérőprogramból válogathatnak az érdeklődők. A Baltazár Dezső téren a Cserkészszövetséggel közösen építik fel a Debrecenben valaha látott legnagyobb máglyát, miközben rendhagyó tárlatvezetések keretében az Aba-Novák, a barbár zseni című kiállításon Pálinkás József, az Akadémia elnöke, Huzella Péter zenész, Czeizel Endre orvos-genetikus, a zsenialitás genetikai hátterének kutatója, valamint Kováts Kristóf, Aba-Novák Vilmos unokája és Molnos Péter, a kiállítás kurátora kalauzolja a látogatókat.

A fény művészete című, Kepes Györgyöt bemutató kiállításon pedig Kepes András, a művész unokaöccse és Máthé András fotóművész tart rendhagyó tárlatvezetést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását