2024. április 24. - György

Együtt a nőkért

Vasárnap immár hatodszor indulnak mellrák elleni sétára a Lánchídon az Egészség Hídja Összefogás szervezői és neves közéleti személyiségek. A szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet szerdán Dobrev Klára, a szervezet fővédnöke és Horváth Ágnes
2007. szeptember 26. szerda 18:38 - Hírextra
Vasárnap délelőtt kezdődik a fővárosi Roosevelt téren a Rózsaszín Egészségnap című rendezvény. A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt ingyenes szűrésekkel és koncertekkel várják az érdeklődőket. A nagyközönség bevonásával tudományos előadások is lesznek. Este neves művészek és közéleti személyiségek vezetésével átkelnek az erre az alkalomra rózsaszínűre világított Lánchídon, amely az Egészség Hídját szimbolizálja.

Alig van olyan ország a világon, ahol a rákszűréseket ingyen végzik, ráadásul az utazást is a társadalombiztosítás finanszírozza - mondta szerdán Dobrev Klára, az Egészség Hídja Összefogás fővédnöke. A kormányfő felesége szerint azonban így is mindössze az érintett korosztály tagjainak alig fele vesz részt a vizsgálatokon. Mindenkinek felelősséget kell éreznie saját egészségéért és el kell menni a szűrésekre. Dobrev Klára meghívására az eseményen a szlovén, a horvát és az osztrák kormányfő felesége is részt vesz.

Európai Uniós forrásból a következő 6 évben 2,5 milliárd forintot fordít Magyarország arra, hogy felhívja a figyelmet szűrővizsgálatok fontosságára - mondta az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes hozzátette: az állam az elmúlt 2 évben másfél milliárd forintot költött szűrésekre. Ezeken azonban így is nagyon kevesen vesznek részt, noha már 45 mammográfiás szűrőállomás működik az országban. Horváth Ágnes is arra kérte a nőket, hogy menjenek el ezekre a vizsgálatokra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását