2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Huzogatják a kormány bajuszát

Egy kivétellel a kormány szigorító intézkedéseinek konkrét következményeit ismertető "tájékoztató tábla" került ki a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekbe.
2007. szeptember 26. szerda 13:41 - Hírextra

"A hatályos törvényekkel ellenkezik, hogy az iskolában politikai tevékenységet folytassanak, az oktatási intézmény nem lehet politikai csatározások színtere" - mondta el az MTI-nek szerdán tatai gimnázium igazgatóhelyettese, ahol az érintett 32 intézmény közül egyedüliként megtagadták a tábla kihelyezését.

A táblák kifüggesztését Völner Pál, a megyei közgyűlési fideszes elnöke rendelte el a múlt hét végén. Szerinte nem politikai plakátok, hanem tájékoztató táblák készültek, melyeken "tények és közérdekű adatok" vannak. Hangsúlyozta, hogy a táblákon nem egyforma szöveg szerepel, minden helyszínen pontosan feltüntették azokat intézkedéseket, melyekre az adott intézményben a Gyurcsány-kormány forráselvonása miatt volt szükség.

Közölték egyebek között, hogy a központi normatíva elmaradása miatt a megyei önkormányzat megvonta a dolgozók étkezési hozzájárulását, a dologi kiadások kerete - az áremelések ellenére - 2007-ben nem nőhetett. A kórházban kihelyezett táblán az szerepel, hogy az intézményben 139 álláshely szűnt meg, illetve az egyik szociális otthonban az intézményi térítési díj 41 ezerről 104 ezer forintra emelkedett.

"Nem lehet álságos módon tájékoztatásnak nevezni egy politikai nyilatkozatot" - mondta el az MTI kérdésére Tittmann János, Dorog polgármestere, MSZP-s országgyűlési képviselő. Szerinte törvényellenes közintézményben politikai tartalmú szöveget elhelyezni, ezért a megfelelő indoklással jogi úton próbálja meg elérni a táblák eltávolítását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását