2024. április 25. - Márk

Az MSZP a politikusi tisztességről

A móri ingatlanügyhöz hasonló ügyekben a politikusok remélhetően csak az eljárás pontos lefolytatása miatt keresik a hatóságokat - mondta az MSZP Fejér megyei elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
2007. szeptember 26. szerda 17:45 - Hírextra

Horváth András erről annak kapcsán beszélt, hogy a móri ingatlanüggyel kapcsolatos az ATV-ben - az érintettek tiltakozása ellenére - lejátszott hanganyagban, a móri polgármester és a jegyző beszélgetésében elhangzott egy "hatósághoz köthető név", akit "fel kellene hívni."

(Hogy kiről van szó, nem nevezte meg a megyei pártelnök.)

"Remélem, minden politikus csak azért keresi a mórihoz hasonló ügyekben (...) az illetékes hatóságot, hogy arra kérje, pontosan, szakszerűen, részletesen és a nyilvánosságot maximálisan tájékoztatva járjon el a politikát és a politikusokat érintő ügyekben" - mondta Horváth András.

Hozzátette: bízik benne, a móri városvezetők is csak azért akartak telefonálni az illetőnek, hogy arra kérjék, az ügyben illetékes hatóság pontosan járjon el.

A megyei politikus szerint a napvilágra került ingatlanügy azt bizonyítja, hogy Mór város vezetése szakmailag "nem áll a helyzet magaslatán", hiszen az ügy részletei a "szakmai hozzá nem értésről tanúskodnak."

A móri önkormányzat májusban a terület haszonbérlőjének - annak elővásárlási joga alapján - értékesített egy 10 hektáros külterületi ingatlant, amire egy, az értékbecslő által meghatározott vételárnál lényegesen nagyobb árajánlat is érkezett.

Miután kiderült, hogy a bérlő a jogszabályban előírtnál rövidebb ideig használta csak a szántót, a szerződést közös megegyezéssel felbontották, a képviselő-testület "az értékesítésre vonatkozó korábbi határozatát visszavonta".

A város polgármestere kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a törvényesség helyreállításával nem érte anyagi kár az önkormányzatot, s sem a polgármester, sem a jegyző, sem a képviselő-testület bűncselekményt nem követett el.

Az ügyben hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyészség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását