2024. május 19. - Ivó, Milán

Fesztivál a fogyatékos gyermekeknek

Speciális nevelési igényű gyermekek számára kezdődött kedden három napig tartó Százszorszép Kulturális Fesztivál a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban, a rendezvényt Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége nyitotta meg.
2007. szeptember 25. kedd 19:33 - Hírextra

Megnyitó beszédében Dobrev Klára méltatta a gyermekeknek szóló színvonalas programokat. Kifejtette, mennyire nagyra értékeli anyaként is a jelen lévő pedagógusok, tanárok munkáját. "Egy egész ország nevében köszönöm, hogy vannak!" - hangoztatta, hozzátéve, hogy nem mindenki képes erre a munkára.

A gyermekek a saját kézműves munkáikból összeállított ajándékcsomaggal köszöntötték a miniszterelnök feleségét, majd megkezdődtek a programok.

Dr. Dóráné Kürthy Julianna, a fesztivál igazgatója az MTI-nek elmondta, az ország minden részéből, valamint Erdélyből, összesen 44 speciális nevelési igényű gyermekotthonból és oktatási intézményből érkezett Zánkára a rendezvényen ingyenesen résztvevő hétszáz 7-18 éves gyerek, az intézmények önálló műsorokkal, produkciókkal pályáztak a lehetőségre.

Zánkán óriási sikerélményekhez jutnak a fellépéseik során, sztárvendégekkel találkozhatnak, és hajózhatnak a Balatonon - sorolta az igazgató, mely programok jelentik a gyermekek számára évek óta a legnagyobb élményt a 12. alkalommal megrendezett fesztiválon. Idén a színpadi előadásokkal párhuzamosan kézműves utca, sportudvar is működik majd, és egyebek közt arcfestés, táncház, rajzverseny színesíti a programokat.

Volt amikor több mint ezren vehettek részt az Értük-Velük Egyesület által rendezett fesztiválon, de pénzhiány miatt csökkent a résztvevők száma - mondta Dr. Dóráné Kürthy Julianna. Hozzátette, két éve megszűnt a lehetőség, hogy állami támogatást szerezzenek pályázatokon, így azóta szponzoroktól kell "összeimádkozni" a szükséges összeget, ami azért is nehéz, mert ez a rendezvény nem hordoz magánban nagy reklámlehetőségeket.

A fesztiváligazgató hangsúlyozta, az állami tulajdonban lévő zánkai ifjúsági centrum az egyedüli, amely alkalmas a speciális nevelési igényű gyermekek kulturális találkozójának megrendezésére, nyaraltatására, ezért fontos, hogy a jövőben is megmaradjon ez a fontos társadalmi igényeket kielégítő szerepvállalása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását