2024. május 2. - Zsigmond

Hőlégballon-versenyt tartanak

A hagyományoknak megfelelően, immár hetedszer rendezik meg Debrecen és környéke légterében a Mol-kupa nemzetközi hőlégballon-versenyt október 2. és 6. között.
2007. szeptember 24. hétfő 12:31 - Hírextra

Az előzetes jelentkezések alapján Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Litvániából, Szlovéniából, valamint Ukrajnából közel 30 csapat vesz részt a neves megméretésen.

A környezetbarát PB-gázzal hajtott hőlégballonok 7-8 és 17-18 óra között lesznek láthatók. Esténként, 19 óra után, Debrecenben, a Kossuth téren úgynevezett éjszakai hőlégballon kivilágítást láthat a nézőközönség.

A Mol-kupán a tervek szerint a pilóták a 6 repülés során 18 versenyfeladatot hajtanak végre. Az összesítésben legjobban teljesítő nyeri el a győztesnek járó trófeát.

Az idei verseny azért is fontos, mert Debrecen pályázik - India és Belgium mellett - a 2010. évi hőlégballon repülő világbajnokság rendezési jogáért, és a döntéshozók közül többen is a helyszínen tekintik meg a küzdelmeket. A vb helyszínéről jövő márciusban döntenek Salzburgban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását