2024. május 5. - Györgyi

Fodor: nem szakít az egészségügy

Nem fog szétszakadni a koalíció az egészségügy, a több-biztosítós rendszer kialakítása körüli vitán - jelentette ki Fodor Gábor szombaton Gyöngyösön.
2007. szeptember 23. vasárnap 06:42 - Hírextra

Ugyanis az SZDSZ politikai prioritása az egészségügy rendbetétele és az MSZP is egy működő rendszer létrehozásában érdekelt - közölte az szabad demokraták országos ügyvivője, környezetvédelmi miniszter a városban rendezett Liberális Nap alkalmából megtartott fórumon.

A lényeges kérdés egyébként már eldőlt a koalíciós egyeztetéseken, vagyis lesz verseny az egészségügyben - tette hozzá a politikus.

A liberális fórumon a meghirdetettek szerint Fodor Gábor mellett részt vett volna Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Kóka János pártelnök, gazdasági miniszter is.

Ám - mint azt Fodor Gábor a beszélgetés elején bejelentette -, politikustársai éppen az egészségügyről folyó koalíciós egyeztetések elhúzódása miatt nem tudtak eljönni Gyöngyösre.

Mindennek kapcsán kifejezte reményét, hogy előbb utóbb megállapodnak a több-biztosítós rendszer technikai részleteiről a szocialista párttal, ám a tárgyalások, várhatóan még a jövő hétre is áthúzódnak.

A politikus a továbbiakban úgy vélekedett, hogy az egészségügy körül folyó huzavona nem használ a koalíciónak. Ugyanis a közvélemény nem az együttműködést látja, hanem azt, hogy nem képesek megállapodni - tette hozzá.

Ezt a koalíciós pártok is érzékelik; ezért is szeretnék tető alá hozni a megállapodást - szögezte le a miniszter.

A SZDSZ álláspontját ismertetve hangsúlyozta: a szabad demokraták ragaszkodnak ahhoz, hogy verseny alakuljon ki az egészségügyben és az egészségbiztosítás területén egyaránt.

Vagyis azt, hogy szigorú állami szabályozás mellett, a szolgáltatók versengjenek a betegek kegyeiért. A jelenlegi vita a két párt között arról zajlik, hogy ez miként valósítható meg - mondta a fórumon Fodor Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását