2024. június 2. - Kármen, Anita

Hatalmas viharkárok

Négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen okozott nagyobb károkat a csütörtöki, nagy mennyiségű csapadék, Tolcsváról húsz embert kellett kiköltöztetni, Erdőhorvátiban és Vámosújfaluban egy-egy helyi lakosnak kellett elhagynia az otthonát az áradás és a hömpölygő víz miatt.
2010. május 7. péntek 09:58 - HírExtra
Kohánka István, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője pénteken az MTI-nek azt mondta: a víz Tolcsván, Vámosújfaluban, Erdőhorvátiban és Komlóskán is utakat, árkokat mosott el és betört a házakba is. A települések vezetői az önkormányzati tulajdonokban keletkezett károk miatt vélhetően vis maior segítséget kérnek majd, a magántulajdonok kárait a biztosítók téríthetik meg. Sok háziállat, aprójószág elpusztult, belefulladtak a vízbe.

Pénteken a településeken még szivattyúznak, illetve takarítanak, hiszen az ár a patakmedreket is megrongálta, köveket görgetett, s faágakat szakított le, amelyeket lapályos helyen lerakott. Ezt a hordalékot, sarat, iszapot kell eltakarítani - tette hozzá.

Mint mondta, Tolcsván húsz embernek kellett elhagynia az otthonát, pénteken a nap végére a tervek szerint tizenöten visszaköltözhetnek, de öt ember helyzete még kérdéses, mert az ő házuk nagyon elázott. Az áramot biztonsági okokból több lakóházban ki kellett kapcsolni, ugyanis átáztak, átnedvesedtek a falak.

Az MTI információi szerint Vámosújfaluban még a kőhidat is megmozdította az óriási eső.

Csütörtök délután nagyon rövid idő alatt a becslések szerint legalább 50-70 milliméternyi csapadék hullott ezen a részen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását