2024. május 2. - Zsigmond

Utat neveztek el a volt polgármesterről

Rapcsák András egykori hódmezővásárhelyi polgármester nevét viseli az alföldi város főteréről kiinduló egyik út szombat reggeltől - tájékoztatta az önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.
2007. szeptember 22. szombat 14:06 - Hírextra

A Szántó-Kovács Jánosról elnevezett út egyik szakaszának átkeresztelését Rapcsák András tiszteletére a néhai polgármester közvetlen munkatársa, a várost 2002-től irányító Lázár János indítványozta - mondta Göbl Vilmos.

Rapcsák András 1990-től haláláig, 2002-ig volt Hódmezővásárhely polgármestere, országgyűlési képviselője, városvezetőként egy erős, fejlődőképes várost, és egy összetartó, értékőrző közösséget teremtett.

Fontosabb intézkedései közé tartozott többek között a város úthálózatának felújítása, a kerékpárutak kiépítése, a közterek rendezése, átépítése, városképi jelentőségű épületek felújítása, a csatornahálózat fejlesztése, szennyvíztisztító létesítése, a külterületek közvilágítás-rekonstrukciója, a városinformatikai, térinformatikai-hálózat kiépítése, a geotermális energiára alapozott fűtésrendszer létrehozása. Nevéhez fűződik a hulladék-gazdálkodási rendszer átalakítása és több jelentős iskolafelújítás is - közölte a sajtóreferens.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását