2024. május 14. - Bonifác

Több tízezren tekernek

Több tízezer ember részvételével kezdődött meg a Critical Mass Budapest biciklis felvonulás a XI. kerületi Pázmány Péter sétányon szombaton délután.
2007. szeptember 22. szombat 16:58 - Hírextra

A szervezők előzetes bejelentése alapján a "kritikus tömeg" a budai alsó rakpart - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Király utca - Bajza utca - Damjanich utca érintésével a városligeti Nagyrétre érkezik.

A Critical Mass Budapest kezdetben egy alkalmi kerékpáros felvonulásnak indult 2004-ben. A felvonulás résztvevői a közlekedési célú mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy Budapesten is emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya. Ehhez az is szükséges, hogy magyarországi és fővárosi kerékpáros struktúra az európai példákat követve tovább bővüljön, biztosítva a káros hatások nélkül is hatékony közlekedési mód elterjedését.

A tavalyi autómentes napon a fővárosban elmaradt a Critical Mass rendezvény, mivel a szervezők nem akarták, hogy bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra a biciklis felvonulást. 2005-ben 32 ezren vettek részt a rendezvényen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását