2024. május 12. - Pongrác

KDNP: jöjjön haza a nagykövet!

A Kereszténydemokrata Néppárt kibővített országos elnöksége a mai ülésén a következő nyilatkozatot fogadta el: A KDNP megdöbbenéssel fogadta a szlovák törvényhozás szeptember 20-ai nyilatkozatát, amellyel kiállt a Benes-dekrétumok mellett.
2007. szeptember 22. szombat 16:52 - Hírextra

A dekrétumok ugyanis a kollektív bűnösség elvét ültették át a gyakorlatba, a mai napig be nem gyógyult sebeket ütve a csehszlovákiai magyarok százezreinek lelkén, egyszersmind súlyos joghátrányokat okoztak több millió csehszlovákiai magyar és német nemzetiségű állampolgárnak.

A KDNP értetlenül áll a tény előtt, hogy a szlovák nemzetgyűlés egy Szlovákiában működő, a Szlovák Köztársasághoz minden tekintetben lojális magyar párt által megfogalmazott megbékélési nyilatkozatra ilyen, az Európai Unió alapelveivel szemben álló, durva hangvételű határozattal reagál.

A KDNP továbbra is a nemzeti megbékélést kívánja, és reméli, a szlovák politika mielőbb visszatalál az európai útra.

A KDNP úgy ítéli, hogy a Magyar Köztársaság kormányának jelentéstételre haza kell rendelnie Pozsonyból nagykövetét, és minden nemzetközi szervezetben fel kell emelnie szavát a kisebbségi jogok védelmében, a kollektív bűnösség mindenféle megnyilvánulása ellen.

Bp., 2007. szeptember 22.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását