2024. május 8. - Mihály

Szigorúbbak lesznek az új cégekkel?

A kormány tervei szerint új cég alapításakor ellenőriznék az alapító előéletét, és a bírságokat is megemelnék. Jövőre magánszemélyek esetében 100 ezer forintról 200 ezerre, vállalkozásoknál 200-ról 500 ezerre emelkedne a pénzbüntetés - írja a Magyar Hírla
2007. szeptember 22. szombat 14:58 - Hírextra
Egyesek szerint helytelen újabb és újabb megtorlásokkal fenyegetni a vállalkozásokat, de van, aki a szigorúbb fellépést, kulturált formában, jó iránynak tartja.

Vadász György, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) alelnöke szerint a mostani helyzetben sokkal inkább arra lenne szükség, hogy a vállalkozók versenyképességét segítse a kormány. Például az adminisztrációs terhek csökkentésével, amelyek Magyarországon a GDP 6,8 százalékát (az EU-átlag dupláját) teszik ki.

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője, az APEH volt elnökhelyettese jó megoldásnak tartja, hogy az új cégek alapítóinak előéletét ellenőriznék a vállalkozói engedély kiadása előtt. Ez ugyanis segítene a gazdaság kifehérítésében, illetve a fantomcégek kiszűrésében. A szakértő szerint Magyarországon így is túl sok cég működik, minden tizedik emberre jut egy vállalkozás.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását