2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gyurcsány-Fidesz pengeváltás

Hazugság, hogy Magyarországon ellopják az európai uniós pénzeket - mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten, az MSZP választmányi ülésén. A Fidesz szerint a kormányfőnek a magyar emberekkel van kibékíthetetlen vitája.
2007. szeptember 22. szombat 14:36 - Hírextra

"Alávaló, tisztességtelen, hazug dolog ez. Nem tudom, meddig lehet Magyarországon elmenni anélkül, hogy azt mondja a magyar baloldal: elég" - fogalmazott a szocialista párt elnöke, miniszterelnök feltéve a kérdést: kik lopnák el az uniós pénzeket, talán az ellenzéki polgármesterek?

Gyurcsány Ferenc hozzátette: valaki, aki "tizenhét éve arra ácsingózik, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen és maradjon", akit, ha ötször vernek meg, akkor hatodszor is úgy gondolja, hogy neki kell még egyszer elindulni, tönkre tesz mindent, ráadásul vádolja és hazug módon rágalmazza a kormány, az ország és egy nép teljesítményét.

A pártelnök-miniszterelnök Orbán Viktorra célozva, de az ellenzéki politikus nevét nem említve, azt is megjegyezte, ha valaki jogot végzett, és ha a gazdaságról akar mondani valamit, nem baj, ha ért hozzá.

Az ellenzék megnyilvánulásairól szólva Gyurcsány Ferenc beszédében úgy fogalmazott, soha egyetlen kormányt nem ért annyi nemtelen, hazug és tisztességtelen támadás, mint a mostani kabinetet. Hozzátette: egyetlen kormánynak sem volt ennyire elvadult ellenzéke, egyetlen kormányt és miniszterelnököt sem ért annyi sértés, mint az általa vezetett kabinetet és személyesen őt.
"Ellenzéki kollégáink félreértenek bennünket. Nem tudnak annyit mocskolódni, hogy az engem érdekeljen, nem tudnak annyira megsérteni, hogy fájjon, nem tudják annyira támadni a baloldalt, hogy feladjuk" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Kitért arra is: az elmúlt egy évben az Országgyűlésben nem a kormányoldal, hanem az ellenzék veszített egy képviselőt.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott reagálásában úgy véli, hogy a kormányfőnek az emberekkel van kibékíthetetlen vitája, hiszen a legfrissebb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az emberek négyötöde szerint rosszul kormányoz.

Szijjártó Péter szóvivő közleményében úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták szándékosan hazudtak, hogy megtartsák hatalmukat. Az általuk okozott gazdasági-pénzügyi válsággal "évtizedek óta nem tapasztalt" mély szociális válságba sodorták az országot, és a családokkal, a vállalkozókkal, a diákokkal, a betegekkel akarják megfizettetni hazugságaik árát.

"Ráadásul ilyen körülmények között is csak azzal foglalkoznak, hogyan tudják rátenni kezüket mindannyiunk egészségügyi befizetéseire" - olvasható Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. szeptember 23. 16:36
Csatlakozom. A választmányi ülésen Gyurcsány által elmondottakkal maximálisan egyetértek.
Szíjjártó reflexiója pedig nevetséges, szánalmas, unalmas, érdektelen.
thurvj97
2007. szeptember 22. 14:54
Igaza van Gyurcsánynak. Ez egy szereptévesztett,bugris ellenzék,élén a hataloméhes,bukott miniszterelnökkel.Jogvégzett,de soha nem dolgozott. A gazdasághoz pedig egyszerűen hülye.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását