2024. április 20. - Tivadar

Három magyar egység is döntős

Az öt magyar egység közül három - a Varga Tamás, Hirling Zsolt, illetve a Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsanna könnyűsúlyú kétpár, valamint a Vinkó Gáspár, Simon Béla kormányos nélküli kettes - bejutott az A döntőbe a poznani evezős Európa-bajnokságon.
2007. szeptember 22. szombat 14:29 - Hírextra

A verseny honlapjának tanúsága szerint a 2005-ben vb-aranyérmes Varga, Hirling duó a pénteki előfutam-győzelem után megnyerte a szombati középdöntőt is, így magabiztosan került a legjobb hat közé. Novákék és Vinkóék a reményfutamban szálltak vízre a viadal második napján, s egyformán a negyedik helyet szerezték meg, mivel azonban ezekben a számokban kevesen neveztek, ez is A finálét ért számukra.

Hozzájuk hasonlóan negyedikként zárt az egypárban érdekelt Szabó Katalin és a Juhász Adrián, Szekér László, Orbán Gergely, Erdélyi Zsolt összeállítású négypár is, de esetükben ez csak a B döntőhöz (7-12. hely) volt elegendő.

A zárónapon, vasárnap 9:30 órától a B, 11-től pedig az A döntőket bonyolítják le.

Több mint 30 év szünet után rendeznek ismét Eb-t a sportágban, legutóbb 1973-ban került sor kontinensviadalra. A lengyelországi versenyen a 14 olimpiai számban küzdenek a résztvevők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását