2024. május 3. - Tímea, Irma

Forgalomkorlátozások Budapesten

A főváros egyes területein már szombaton kora reggel útlezárásokra, forgalom-elterelésre kell számítani az autómentes nap kerékpáros felvonulása és a motorosok tiltakozó vonulása miatt.
2007. szeptember 22. szombat 10:00 - Hírextra
A szervezők szerint 50 ezren kerekeznek majd át a budai Pázmány Péter sétányról a Lánchídon, a Nagymező és Bajza utcán át a Városligetbe. A motorosok 20 ezres felvonulásra készülnek szombaton. Figyelemfelkeltő felvonulásukkal a súlyadó csökkentését és számukra kedvező KRESZ-módosítást szeretnének.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendezvények miatt tilos lesz megállni és várakozni az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky Endre út és a Dózsa György út között. A korlátozás vasárnap hajnali három óráig tart és már pénteken késő este óta érvényben van. Szombaton reggeli hat órától este hat óráig tilos lesz parkolni az Akadémia utca mindkét oldalán is, a Roosevelt téri körforgalmi rész és a Vigyázó Ferenc utca között.

A rendezvények miatt teljesen lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky Endre út és a Dózsa György út között, szombaton nulla órától vasárnap hajnali háromig. Szombaton fél négytől este hatig zárva lesz a forgalom elől a Pázmány Péter sétány egy része, tíz és délután öt óra között a Dvorák sétány Dózsa György úti torkolata, déltől öt óráig pedig a Dózsa György út, a Podmaniczky utca és az Ajtósi Dűrer sor között. Ugyanebben az időben lezárják a városligeti Kós Károly sétányt is a Hősök tere és a Hermina út között.

Szombaton délután időleges lezárásokra is kell számítani a - Pázmány Péter sétány, Budai alsó rakpart - Döbrentei tér - Attila út - Alagút utca - Alagút - Clark Ádám tér - Lánchíd - Roosevelt tér - Akadémia utca - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Nagymező utca - Király utca - Városligeti fasor - Bajza utca - Damjanich utca - Dvorák sétány - Városligeti Nagy rét útvonalon.

Szintén szakaszos és időleges zárások lesznek a Dózsa György út - Dráva utca - Pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Petőfi híd - Irinyi József utca - Október 23. utca - Bocskai út - Nagyszőlős utca - Budaörsi út - M1-M7 autópálya kivezető szakasza útvonalon is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását