2024. május 3. - Tímea, Irma

Van, aki melegen szereti

Hideg étkezési utalványt a korábbinál kevesebben, meleg utalványt azonban egyre többen kapnak itthon. A megkérdezett dolgozók 58 százaléka kapott hidegétel- és 18 százaléka melegéltel-utalványt 2007 elején - derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Szonda
2007. szeptember 21. péntek 07:33 - Hírextra
Míg 2003-ban több mint 2 millióan, 2007-ben már csak 1,8 millióan kaptak hideg étkezési utalványt. A melegutalványok esetében jelentős növekedést mutatott a statisztika: míg 2003-ban 300 ezer, 2007-ben pedig már 570 ezer dolgozó juthatott hozzá. Az étkezési utalványok kedvezményezetteinek száma összességében alig változott a vizsgált időszakban.

A versenyszféra munkáltatói az év elején dolgozóik 58 százalékának adtak hideg és 18 százalékának meleg étkezési utalványt. A munkavállalók a mostani adatok szerint a bruttó átlagkeresetek 6,4 százalékáért kapnak meleg étkezési utalványt - ezzel a középmezőnyben helyezkedik el Magyarország az EU-ra vonatkozó nemzetközi összehasonlításban.

A felmérésből az is látszik: a dolgozók háromnegyede szeretne munkanapokon is meleg ebédet enni, de ennél kicsit kevesebben - munkavállalók 65 százaléka - fogyaszt tényleg meleg ebédet. Közülük is csak minden harmadik teszi ezt a munkahelyén vagy annak környékén található étteremben.

A tulajdonosok és a vezetők nagy része inkább hideg étkezési utalványt ad szívesebben a dolgozóknak - és ezzel egyetért a munkavállalók többsége. A meleg utalványban részesülők mindössze 10 százaléka kapna szívesebben inkább hideg étkezési jegyet. A hideg utalványban részesülők csaknem fele viszont szívesen váltana melegre - mutat rá a kutatás.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását