2024. április 29. - Péter

Túl vagyunk a nehezén

Már túl vagyunk az egészségügyi reform megvalósításának nehezén - mondta Horváth Ágnes csütörtökön Székesfehérváron, a Liberális Hét keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
2007. szeptember 21. péntek 07:38 - Hírextra

A rendezvényre érkező egészségügyi minisztert néhány tüntető várta, akik nemzetiszínű és árpádsávos zászlót lobogtattak. A kiabáló tüntetők között volt olyan is, aki gyilkosnak titulálta a politikust.

Az egészségügyi reform eddigi eredményeiről szólva a sajtótájékoztatón Horváth Ágnes úgy fogalmazott: "ma már elmondhatjuk, hogy túl vagyunk a nehezén".

Beálltak az intézmények az új struktúrára, és működik az új struktúra. Ha kell, folyamatosan korrigáljuk a területi ellátási kötelezettséget is - tette hozzá. 

A  reform eredményeként szeptemberben 10 milliárd forintot, az év végéig pedig további 15 milliárd forintot osztanak ki a kórházak között. A többletpénzből 206 millió jut a Fejér Megyei Szent György Kórháznak, 101 millió a dunaújvárosi intézménynek, hatmillió pedig a móri városi kórháznak - mondta Horváth Ágnes.

Hozzátette: a pénzt nem az adósságállomány csökkentésére, hanem az ellátás minőségének javítására kapják a kórházak, mégpedig úgy, hogy az az intézmény kap többet, amelyik többet tett az átalakítás sikeréért.

A biztosítási rendszer átalakításával kapcsolatban az egészségügyi miniszter elmondta: az átalakítást úgy kell megvalósítani, hogy egyszerre legyen verseny, s maradjon meg, sőt fokozódjon is a szolidaritás.

"Fontosabb, hogy jó rendszer legyen, mint az, hogy holnap kiálljunk, és bejelentsük, hogy megállapodtunk" - mondta Horváth Ágnes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását