2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ma nyílik a World Press Photo kiállítás

Pénteken délután nyílik a World Press Photo kiállítás a budapesti Néprajzi Múzeumban. A 2006-os év eseményeit bemutató 50. World Press Photo verseny díjazott munkáit szombattól nézhetik meg a látogatók.
2007. szeptember 21. péntek 13:21 - Hírextra
A World Press Photo-t Hollandiában alapították 1955-ban A nonprofit szervezetet azzal a szándékkal hozták lére, hogy a hivatásos sajtófotósok munkáját segítse. A World Press Photo minden évben megrendezi a világ legnagyobb presztízsű sajtófotó versenyét. A díjazott munkákból egy vándorkiállítás készül, melyet évről-évre több mint egymillióan néznek meg a világ harmincöt országában. Magyarország 1975-ben csatlakozott a vándorkiállítást bemutató országok közé.

Az idei nemzetközi sajtófotó pályázatra 124 országból 4448 újságíró küldött be riportképet. A kiállítás fotóit egy nemzetközi zsűri válogatta ki több mint 78 ezer képből ez év februárjában. Ebben az évben összesen 58 fotóriporter munkáját díjazták 10 kategóriában.

Az idei World Press Photo versenyen a hírfotók sorozatkép kategóriában Szigetváry Zsolt, szabadúszó fotóriportere nyerte el az első díjat a "Majdnem forradalom" című, az MTV székházának ostromáról, illetve az október 23-i zavargásokról az MTI-nek készített sorozatával. Az év sajtófotója díj nyertese az amerikai Spencer Platt lett, a libanoni háborúról készített fényképével.

A sajtófotó kiállítást október 21-ig nézhetik meg az érdeklődők a Néprajzi Múzeumban. A tárlatot minden nap, hétfőn is, 10-és 18 óra között tekinthetik meg a látogatók.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását