2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MDF nem ártott a határon túli magyaroknak

Az MDF soha nem hozott, vagy támogatott olyan döntést, amely a határon túli magyarok ellen szólt - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke csütörtökön Budapesten. Az ellenzéki vezető az Antall József Alapítvány Egy európai magyar - az antalli
2007. szeptember 21. péntek 06:40 - Hírextra


Az MDF egyetlen olyan döntést nem hozott, amely ellene lett volna a határon túli magyaroknak és politikájuknak - mondta Dávid Ibolya. Az ellenzéki vezető hangsúlyozta: pártja - Antall Józsefhez hasonlóan - továbbra is azt képviseli, hogy a határon túli magyarok nélkül nem szabad dönteni az őket érintő kérdésekben.

Markó Béla, az RMDSZ elnöke a találkozón hangsúlyozta: Antall József végig a határon túli magyarokkal együttműködve, de ügyeikbe nem beavatkozva dolgozott. Ma a magyarországi politikusok úgy gondolják, hogy ők jobban tudják, mire van szükségük az erdélyi magyaroknak, mint maguk az érintettek - tette hozzá.

Az RMDSZ elnöke szerint akkor lehetne ismételten sikeres a magyar nemzetpolitika, ha sikerülne egyetértést kialakítani azokban az elvekben, amelyek kikristályosodtak a kilencvenes évek elején.
Jeszenszky Géza történész felszólalásában élésen bírálta a jelenlegi kormány kül- és nemzetpolitikáját. Az egykori külügyminiszter ennek egyik példájaként említette, hogy a Gyurcsány-kormány felrúgta a visegrádi együttműködést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását