2024. május 2. - Zsigmond

Thürmer mellett állnak a külföldi elvtársak

Olasz szenátorok hazájuk külügyminiszteréhez és kormányfőjéhez fordultak kérdéssel, Berlinben és Londonban elvtársaik tüntetnek a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökségének bíróság elé citálása miatt. Ezt maga Thürmer Gyula pártelnök mondta el az MTI-nek c
2007. szeptember 20. csütörtök 16:30 - Hírextra

Mint a politikus elmondta, a római törvényhozás 31 baloldali tagja azzal a kérdéssel fordult hazája diplomáciájának vezetőjéhez, valamint a miniszterelnökhöz, hogy a történteket nem értelmezik-e úgy, hogy az Európai Unió egyik tagállamában megsértik a polgári és a szabadságjogokat, illetve azután érdeklődtek, mit készül tenni az olasz kormány az ügyben.

A politikus hozzátette, a napokban tüntetés lesz a berlini és a londoni magyar nagykövetség előtt, és hasonló megmozdulásokra készülnek Prágában és Moszkvában is; a tervek szerint - pártjuk képviselőjének részvételével - Athénban, Brüsszelben és Rómában is sajtótájékoztatón hívják fel a perre a figyelmet helyi baloldali politikusok.

Thürmer Gyula augusztus 21-i sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy hetven-nyolcvan külföldi baloldali szervezetet kér fel ezekben a napokban a Magyar Kommunista Munkáspárt, hogy tiltakozzanak a kormánynál a szervezet teljes elnökségét a vádlottak padjára ültető eljárás ellen.
A parlamenten kívüli politikai erő elnöksége ellen azért kezdeményezett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt eljárást Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke, mert a testület egy tavalyelőtti közleményében politikainak minősítette a belső ellenzék kizárt tagjainak kizárását megsemmisítő és a pártkongresszus megismétlését elrendelő ítéletét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását