2024. április 16. - Csongor

Bor és turistaprogramok a V4-csúcson

A népművészet, a cigányzene és persze a jóféle magyar borok egyaránt részesei a visegrádi négyek államfői kétnapos keszthelyi csúcstalálkozójának, ahol a résztvevők a földön, a vízen és néhányan a levegőben is részesei lehetnek a programoknak.
2007. szeptember 20. csütörtök 19:55 - Hírextra

A csütörtöki plenáris tárgyalások levezetéseként közös sétát tettek a város Kossuth utcáján a köztársasági elnökök és feleségeik. Több száz érdeklődő fogadta a szoros biztonsági kísérettel nézelődő Sólyom László magyar, Lech Kaczynski lengyel, Ivan Gasparovic szlovák és Václav Klaus cseh köztársasági elnököt.

Az államfőknek azért volt idejük rövid megállót tenni a népzenészek és a népi táncosok előtt, elidőztek a gólyalábon közlekedő maskarásoknál és szóba elegyedtek a Balatoni Borbarát Hölgyekkel, akik rokokó ruhákban fogadták a magas rangú vendégeket. Közben Sólyom László néhány kézfogásra is szakított időt a járókelőkkel, miközben megtekintették az utcán zajló kézműves vásár portékáit.
Az elnöki párok a séta végén egy közös kisbuszba szállva indultak a keszthelyi kikötőbe, ahonnan a Szent Miklós hajóval utaztak Badacsonyba. A hajó fedélzetén sem unatkozhattak az államfők és kísérőik, cigánymuzsikával és folklórműsorral, táncosokkal szórakoztattak őket a vendéglátók.

Az elsőnapi közös program zárásaként a badacsonyi Kisfaludy Ház éttermében fogyaszthatták el vacsorájukat a közép-európai országok államfői.

Az MTI információja szerint Hévízen ugyanabban a hotelben szállt meg a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák elnöki pár. Az ide- és elutazásra van, aki a földi, van, aki a légi közlekedést választotta.

A távirati iroda úgy értesült, hogy Sólyom László Budapestről és Ivan Gasparovic Pozsonyból autóval érkezett a Balaton mellé. A nagyobb távolság miatt Lech Kaczynski Varsóból lengyel, Václav Klaus Prágából pedig cseh állami különgéppel repült a közeli Sármellék repülőterére, és innen is utaznak pénteken vissza hazájukba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását