2024. május 2. - Zsigmond

Bush elítélte a bejrúti merényletet

George Bush amerikai elnök magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjel elítélte a szerdai bejrúti merényletet, amely kioltotta az életét egy libanoni politikusnak. Bush burkoltan Szíriát és Iránt tette felelőssé a robbantásért.
2007. szeptember 20. csütörtök 09:14 - Hírextra
Bush kijelentette, hogy Szíria és Irán próbálja destabilizálni a libanoni helyzetet, és támogatásáról biztosította a libanoni népet a szíriai és iráni beavatkozási kísérletekkel szemben.

A bejrúti robbantás 9 halálos áldozata között van egy Szíria ellenes parlamenti képviselő, Antoine Ghanem. Feltehetően ő lehetett a merénylet célpontja

Libanonban egy hét múlva új államfőt választ a parlament, a jelenlegi Szíria-párti elnök, Emile Lahoud helyett. A 127 fős libanoni parlamentben Ghanem halálával 68 fősre csökkent a Szíria-ellenes többség. Ezek a képviselők Szíriát vádolják a robbantásos merénylet elkövetésével. Butrosz Harb képviselő és elnökjelölt szerint a jövő heti elnökválasztást akarták megakadályozni a merénylők.

Az országban az utóbbi két évben három olyan vezető politikust gyilkoltak meg, akik Szíria-ellenességükről voltak ismertek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását