2024. május 2. - Zsigmond

Zsuzsi kisasszony Szolnokon

A Zsuzsi kisasszony című operett színre vitelével tiszteleg a 125. éve született Kálmán Imre emléke előtt a szolnoki Szigligeti Színház; a pénteki az évad első premierje lesz a Tisza-parti városban - tájékoztatta a teátrum szerdán az MTI-t.
2007. szeptember 19. szerda 12:04 - Hírextra

Az 1915-ben komponált Zsuzsi kisasszonyban egy karrierre vágyó, vidéki kisvárosban élő postamester-lány története elevenedik meg, és tele van a világhírű szerző fülbemászó, szép dallamaival, valamint Bródy Miksa szövegeivel. Kálmán Imre egyik legkedvesebb művének tartotta ezt az operettet.

Málnay Levente, a művet vendégként színpadra állító rendező az MTI-nek elmondta: mostani elidegenedett világunk ellenére az emberek mentalitása nem sokat változott, ugyanúgy vágynak a romantikára, mint a múlt század elején, és ezt megtalálják az operettben, amely ezért népszerű.
A rendező, akinek nevéhez a Magyar Televíziónál 85 tévéjáték és és -film fűződik, hozzátette: a darabhoz csak annyiban nyúltak hozzá, hogy az gördülékenyebb, pergősebb legyen. Így az eredetileg három felvonásos művet két részessé szerkesztették át. Más tekintetben nincs változás, "mert nem vagyok híve egy-egy alkotás történelemből való kiszakításának" - fogalmazott.

A Zsuzsi kisasszony címszerepét a Szolnokra visszatért Kertész Marcella, Falsettit, a csábítót Dózsa László alakítja. A további szerepekben Kállay Borit, Bot Gábort, Barabás Botondot és Petridisz Hrisztoszt láthatja majd a közönség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását