2024. április 27. - Zita

Tömeges megbetegedést okozott a meteor

Már csaknem 200 ember betegedett meg abban a perui faluban, amelynek közelében szombaton meteorit csapódott a földbe. Tudósok siettek a helyszínre, hogy megvizsgálják az égi kőzet ütötte 20 méter széles és 8 méter mély széles krátert, amelyből bűzös és ár
2007. szeptember 19. szerda 11:09 - Hírextra
A meteor szombaton hullott le az Andok-béli állam délkeleti, viszonylag ritkán lakott részén. A belélegzett gázok miatt a hullócsillagot meglátogatók közül sokan fejfájásra, émelygésre és hányingerre panaszkodtak. A keletkezett kráterhez kivezényelt rendőröket végül légzési panaszokkal kórházba kellett vinni. Az egyik, helyszínen lévő tudós szerint a gáz olyan erős, hogy még álarcon keresztül is kaparja a torkát.

Az első vizsgálatok szerint egyébként egy átlagos meteor esett le, a kénes, arzénes és egyéb mérgező gázok pedig a becsapódáskor keletkező óriási hő miatt szabadultak fel.

A közeli Carancas település lakói most attól tartanak, hogy tartós egészségkárosodás éri őket gázok miatt, illetve, hogy újabb kőzetdarabok hullanak alá az égből.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását