2024. május 3. - Tímea, Irma

Rendőrségi eljárás klinikai haláleset miatt

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el egy, a hónap elején, az egyik pécsi klinikán történt haláleset miatt. Takátsy Zoltán, sajtószóvivő szerdán elmondta, a főkapitányság bűnügyi osztálya szeptember 14-e óta folytat nyomozást foglal
2007. szeptember 19. szerda 11:04 - Hírextra

A nyomozás egy feljelentés alapján indult el. Az abban foglaltak szerint szeptember 8-án az egyik pécsi klinikán elhunyt egy idős férfi beteg, akinek halálával kapcsolatban - a hozzátartozók szerint - az egészségügyi intézmény mulasztást követett el.

A nyomozók az első lépésben azt vizsgálják, hogy az elhunyt halálával ok-okozati összefüggésben megállapítható-e valamilyen foglalkozási szabály megszegése. Az ügy tisztázása érdekében a nyomozásba igazságügyi orvos-szakértőt is bevontak. Az elsődleges igazságügyi szakvélemény elkészülését követően kerülhet csak sor olyan szakértő kirendelésére, aki azt vizsgálja majd, megállapítható-e foglalkozási szabályszegés a kórház valamely dolgozójával szemben, és ez okozhatta-e az elhunyt személy halálát.

Az ügyben érintett Pécsi Tudományegyetem klinikai központjában a haláleset körülményeinek tisztázására ad hoc bizottságot állítottak fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását