2024. március 29. - Auguszta

Kihantolták a szentet

Kihantolták a legnépszerűbb olasz szentnek tartott Pio atya negyven éve eltemetett testét, hogy falujának templomában közszemlére tegyék ki.
2008. március 3. hétfő 21:33 - Hírextra

Az exhumálásra vasárnap éjjel került sor Domenico D'Ambosio püspök jelenlétében. A vatikáni megbízott kijelentette, hogy Pio atya teste jó állapotban van, "a kezén olyanok a körmök, mintha most manikűrözték volna".

San Giovanni Rotondo, ahol a ferences szerzetes, Pio atya élt 1968-ban bekövetkezett haláláig, hosszú ideje az egyik leglátogatottabb zarándokhely Olaszországban. Az atyához csodái miatt csatlakozott lelkes hívőtábor: testén vérző krisztusi sebek jelentek meg még életében.

A kihantolt holttesten nem fedezték fel a stigmákat - közölte az első, felületes vizsgálatok után a püspök.

Az egyházi illetékesek szerint azért nagy jelentőségű a 2002-ben szentté avatott atya testének bemutatása, mert így a hívők új generációi is láthatják és közvetlenül fohászkodhatnak hozzá.
A Puglia déli részén fekvő helységben felravatalozott szent maradványai előtt április közepétől róhatják le a tiszteletüket a hívők. Korábbi híradások szerint a testet szeptember 23-án, halálának 40. évfordulóján viszik majd át San Giovanni új templomába.

A szent kihantolását ellenzők azt hányták a zarándokhely és a püspök szemére, hogy csupán "marketingfogásról" van szó, a javarészt Pio atya emlékéből élő falu látogatottsága ugyanis az utóbbi időben visszaesett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását