2024. április 29. - Péter

Önmegtartóztatáson a pénzügyminiszter

"Addig is, amíg az Alkotmánybíróság a döntését meghozza, kérjük Pénzügyminiszter Urat, hogy ne engedélyezze az értékesítési eljárásokat!" - írja a levelet jegyző 62 közéleti személyiség.
2007. szeptember 19. szerda 11:00 - Hírextra
Mint ismeretes, az Országgyűlés szeptember 10-én elfogadta az "Állami vagyonról" címet viselő, de valójában az egész nemzet vagyonát érintő törvényt. A korábban a köztársasági elnöknek, majd a képviselőknek írt tiltakozó levelet aláíró személyiségek az Alkotmánybírósághoz fordulnak a törvény alkotmányellenességének megállapítása érdekében.

"Így a tulajdonosi joggyakorló részvénytársaság hét tagú tanácsa döntésétől függően szabadon eladhatóvá váltak a közfeladatokat ellátó intézmények műemléknek nem minősülő ingatlanjai, a kormányzati épületek, az egyetemek, kórházak, múzeumok, színházak, könyvtárak épületei. Üzleti vagyonná vált az állami tulajdonban álló termőföld, amelynek eredeti célja a családi gazdaságok erősítése és a birtokegyesítés volt" - írják.

"Addig is, amíg az Alkotmánybíróság a döntését meghozza, kérjük Pénzügyminiszter urat, hogy ne engedélyezze az értékesítési eljárásokat!" követeli a levelet jegyző 62 közéleti személyiség Veres Jánostól, majd így folytatják: "Kérjük, hogy a társadalmi béke és a nemzet önrendelkezési jogának megteremtése okán tanúsítsanak önmérsékletet a nemzet vagyonának értékesítése területén, hiszen egy, a kérelmünknek helyt adó alkotmánybírósági döntés esetén a megkötött szerződések ugyan érvényesek maradhatnak, de az általuk kiváltott társadalmi elégedetlenség olyan következményeket vonhat maga után, amelyek sem az államnak, sem a nemzetnek nem válnak hasznára."
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását