2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ötszázadszor lép félre a miniszter

Ötszázadszor lép együtt színre Kern András és Koltai Róbert a József Attila Színházban A miniszter félrelép előadásában október 10-én este - tájékoztatta Éberwein Judit művészeti titkár az MTI-t szerdán.
2007. szeptember 19. szerda 18:47 - Hírextra

Ray Cooney darabját 1996-ban mutatta be a József Attila Színház. A bohózatból 1997-ben készült filmvígjáték Kern András és Koltai Róbert főszereplésével és rendezésében.

A darabot, amelyet évek óta nem játszott a teátrum, az eredeti szereposztásban újították fel a nyáron (Schütz Ila halála miatt szerepét Szabó Éva vette át). Előadták a Bakáts téren, valamint a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az idei évadban pedig ismét szerepel a darab a színház repertoárján.

A Szirtes Tamás által rendezett előadásban Kern András és Koltai Róbert mellett Fehér Anna, Szabó Éva, Vándor Éva, Kaszás Géza, Újréti László, Katona János, Román Judit és Besenczi Árpád szerepel. A díszlet Éberwein Róbert, a jelmez Jánoskuti Márta munkája.

A József Attila Színház 51. évadának első bemutatója a nagyszínpadon Edward Taylor Legyen a feleségem című komédiája lesz, a premiert a tervek szerint október 19-én tartják. A darabot Léner Péter állítja színpadra.

Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása címmel tragikus komédiát láthat a közönség Zsótér Sándor rendezésében, a darabot várhatóan december 15-én tűzik műsorra.

Az Othello Gyulaházán című "kulissza-komédia" premierjét 2008. február 9-re tervezik, Gádor Béla és Tasnádi István darabját Méhes László rendezi.

Szintén Méhes László állítja színpadra Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás visszajár című bohózatát, a bemutató a tervek szerint 2008. április 12-én lesz.

A Gaál Erzsébet Stúdióban Ionesco A székek című darabját mutatják be október 6-án, ugyancsak Méhes László rendezésében.

A József Attila Színház repertoárján marad a Balfácánt vacsorára, a Játék a kastélyban, a Kaviár, a Made in Hungária, A Pál utcai fiúk, a Csak kétszer vagy fiatal, az Aranycsapat, a Járom az utam, az Ahogy tetszik és a Sose halunk meg című előadás. A Gaál Erzsébet Stúdióban továbbra is látható a Hamlet helyett, a Nóra és a Pillantás a hídról.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását