2024. május 18. - Erik, Alexandra

A rendörség visszaforgatná a magán spórolt pénzt

Hét és félmilliárd forint megtakarítást remél a rendőrség a gazdasági ellátó rendszer átalakításától.
2009. június 22. hétfő 21:25 - HírExtra
Ezzel az integrációval az ország legnagyobb vállalata jött létre, amelyben másfélmillió négyzetmétert "lakunk", 7.600 járművet használunk, 25 ezer számítógépes munkaállomást dolgoztatunk, 11 ezer EDR-rádiót tartunk kézben - mondta Sipos Gyula. Hozzátette: az integrációt megelőzően a határőrség és a rendőrség gazdasági ellátási feladataiban 5.200 ember dolgozott, a gazdasági ellátó igazgatóságokban ugyanezt a feladatot 2.477-en látják el.

Hangsúlyozta: a felszabaduló emberek a rendőrség alapfeladatait erősítik, "senki nem lett munkanélküli, senkit nem küldtünk el".

Míg korábban a megyék önálló költségvetési szervként gazdálkodtak, az integrációt követően a rendszert a regionális alapon szerveződő, 9 gazdasági ellátó igazgatóságokon keresztül működtetik.

A három megyénként felálló gazdasági ellátó igazgatóságok mellett külön igazgatóság alá esik a BRFK és a fővárosi agglomeráció, tehát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, továbbá önálló egységet képez az ORFK a Készenléti Rendőrséggel, a reptéri igazgatósággal és az NNI-vel, továbbá feladatai specialitása miatt ugyancsak önálló egységet alkot a Köztársasági Őrezred.

Tóth Judit, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium illetékese, a projekt koordinátora felidézte: 2007 júniusában, amikor a rendőrség-határőrség integrációját lehetővé tevő törvény megszületett, döntöttek arról, hogy a gazdasági területet érintő integrációban segítséget nyújtanak.

A projektbe közbeszerzési eljárás során külső tanácsadót is bevontak, aki feladatául kapta a rendőrség és a határőrség gazdasági ellátórendszerének átvilágítását és azt, hogy tegyen javaslatot ennek a területnek a minél zökkenőmentesebb integrációs modelljére. Hangsúlyozta: ez a munka folyamatos együttműködést igényelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását