2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kedden már volt rendbontás

A hétfői nyugalmas nap után kedden már könnygázt kellett bevetniük a rendőröknek a fővárosban a kormányellenes tüntetőkkel szemben. Este 8 óra körül ugyanis körülbelül 30 símaszkot viselő ember jelent meg a Szabadság téren, akik később elindultak a Ferenc
2007. szeptember 19. szerda 08:16 - Hírextra
Kedden délután öt órakor folytatódtak a kormányellenes tüntetések Budapesten. Demonstráció volt a Kossuth téren valamint a Szabadság téren az MTV székház előtt is. Kedden volt ugyanis egy éve, hogy tüntetők megostromolták a televízió épületét. A rendezvények békésen idultak, helyszínenként 2-300 tüntetővel.

Fél hat környékén a Kossuth térről a tüntetők átvonultak a Szabadság térre, ahol a szervezők egy petíciót adtak át Kert Attilának a Magyar Televízió hírigazgatójának. Gonda László a dokumentum egyik aláírója arra kérte a hírigazgatót, hogy petíciójukat olvasssák be a köztévében. Az írás tartalmát végül röviden az esti híradóban ismertették.

A tüntetéseken este nyolc óráig nem történt atrocitás. Ekkor jelent meg a Szabadság téren körülbelül harminc símaszkot viselő ember, akik a "gyilkosok, gyilkosok", illetve a "fegyverbe, fegyverbe" szavakat skandálták, és elindultak a Deák tér irányába. A Szabadság téren tüntetők közül csaknem száz ember csatlakozott hozzájuk. Közben megjelentek a rohamrendőrök. A tüntetők a Deák térnél eldobtak néhány üveget a rendőrök felé, de nem találtak el senkit. Ekkor a rendőrök gázspray-t fújtak feléjük. A csoport eljutott az Astoriáig, a Ferenciek tere felé fordult, és a tér előtt több részre oszlott, végül szétszóródtak a Ferenciek tere körüli kisebb utcákban.

Az MTV székház előtt lévő tüntetést a szervezők provokációra hivatkozva berekesztették.

A rendőrök kedden öt fiatalt állítottak elő. Közülük hármat garázdaság, egyet közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt, egyet pedig azért, mert nem voltak nála papírok. A fiatalok annak a csoportnak voltak a tagjai, akik az arcukat eltakarva megzavarták a köztévé székháza előtti kormányellenes tüntetést és később a Deák térnél üvegeket dobtak a rendőrök felé.

Este fél 10-kor a Szabadság téren maradt körülbelül 20-25 emberhez, főként fiatalhoz mentek oda a rendőrök: arra kérték őket, hogy menjenek el a térről, mivel a szervezők már befejezték a rendezvényt. Az ott lévők kisebb vita után végül elmentek, így este 10 órára tér szinte teljesen kiürült, ezt követően a tévészékház mögött állomásozó vízágyú, több csapatszállítóval együtt szintén elindult. A tüntetők a Kossuth térről is békésen távoztak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását